13 wyników
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chocz
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61p (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chocz
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 6p (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chocz
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64p (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chocz
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chocz
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64p (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chocz
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chocz
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64p (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chocz
Brak informacji o dostępności pozycji do wypożyczenia: sygn. 64p
Brak okładki
Książka
W koszyku
Czy wiesz, że jadalne są praktycznie wszystkie części roślin? „Kuchnia roślinna” to intrygujący zbiór przepisów na dania z kwiatów, liści, łodyg, strączków, korzeni i bulw, a nawet warzywnych owoców. Znajdziesz tu zarówno dobrze zadomowione w naszej tradycji kulinarnej warzywa: pomidora, ziemniaka czy kapustę, jak i mniej znane gatunki, np. jarmuż czy skorzonerę. Doceń walory kuchni opartej na roślinach z pól, łąk i ogrodów!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chocz
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64p (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chocz
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64p (1 egz.)
Książka
W koszyku
Roślinny comfort food dla każdego / Eryk Wałkowicz autor bloga erVegan.com. - Wydanie I. - Kraków : Flow Books, 2020. - 234, [5] stron : fotografie ; 24 cm.
Marzysz o chwili wytchnienia, chcesz poczuć się komfortowo, bezpiecznie i sprawić sobie przyjemność? Z przepisami Eryka erVegana na doskonałe comfort food to możliwe! Dzięki tej książce ugotujesz przepyszne potrawy, które poprawią ci nastrój, wrócisz wspomnieniami do czasów dzieciństwa czy pierwszej miłości, przygotujesz wyjątkową kolację dla przyjaciół, a przede wszystkim – gotując, sprawisz przyjemność sobie! Zdecydowanie zasługujesz na jedzenie, którego smak cię otuli. Nie musisz poświęcać wiele czasu i szukać trudno dostępnych składników, żeby przygotować doskonałe: • kluski, pierogi i inne mączne specjały jak z babcinej kuchni • tofu generała Tso, które przeniesie cię do egzotycznej Azji • ciasteczka z czekoladą, uwodzące smakiem i dostarczające wielu cennych składników odżywczych. Spełnij swoje zachcianki i daj się rozpieścić! [znak].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chocz
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64p (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chocz
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64p (1 egz.)
Książka
W koszyku
Świętujemy! : roślinne przepisy na uroczystości i święta / Alicja Rokicka. - Wydanie pierwsze. - Warszawa : Wydawnictwo Marginesy, 2019. - 287, [1] strona : ilustracje, fotografie ; 23 cm.
Świętujemy! to książka, która ma na celu zbliżyć do siebie ludzi. Przy jednym stole niech zasiądą „wszystkożercy” ; fleksitarianie oraz tacy, którzy na dobre wyeliminowali produkty pochodzenia zwierzęcego ze swojego menu. Ta książka to kompozycja ponad stu wspaniałych i stuprocentowo roślinnych przepisów na świąteczne śniadania, obiadki i podwieczorki, zupy, drugie dania i desery. Chociaż mięso to jeden z podstawowych składników polskiej kuchni, wcale nie jest nieodzowne i niezastąpione. Wegański świąteczny stół jest tak samo bogaty, różnorodny i uginający się od pyszności jak ten tradycyjny. W wegańskiej kuchni każdy znajdzie coś dla siebie: zwolennik typowej polskiej kuchni oraz entuzjasta warzyw w ciekawych, smakowitych odsłonach. Autorka bierze pod nóż regionalne receptury. Przedstawia je w wersji bezmięsnej z ciekawym twistem. Wszystko lokalnie i sezonowo. Smakoszu! Zatop więc zęby w rozpływających się kartaczach z rydzami i niech poniesie cię fantazja przy gotowaniu wegańskiej wersji gulaszu myśliwskiego. Może spróbujesz też bezkrwawego roślinnego steka, a rodzinę oczarujesz niebiańskim soczewicowym pasztetem pod pierzynką z chrzanu i legendarnym już selerem a la śledź – z ogórkiem kiszonym i sojonezem. A na koniec pokrop spotkanie wytrawnym ponczem. Te święta nie mogą się nie udać! [empik.com]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Chocz
Brak informacji o dostępności pozycji do wypożyczenia: sygn. 64p
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej